Valparna är födda den 10/6-2010  Det blev 5 tikar och 3 hanar och alla har hamnat hos aktiva jägare, Sissie och Bamse har jag själv och (Tessan) Kitty har min son Magnus, de andra är spridda över södra sverige från Växsjö till Tomelilla, hoppas och önskar att de utvecklas lika fint som mina.

 

 

6 veckor på bilderna ovan 22/7-2010

Knappt sex månader på bilden nedan

Lotta visar hur man badar ;-) Sissie hoppar efter henne och tar en liten simtur, fantastiskt hur naturen sköter allting, en annan behövde rätt lång tid för att lära sig simma men valpen simmade direkt som om den aldrig gjort annat.

Snart tio veckor och nu skall vi testa badet :-)

Tiken är jaktlabbe/wachtel och pappan till valparna är en BluetickCoonhound/Jämthund  vilka har visat sig vara mycket duktiga på vildsvinsjakter, att jag valt att blanda in jaktlabbe/wachtel beror på två saker, för det första

så ville jag ha en hund som inte jagar över allt för stora områden och för det andra så är min tik mycket bra allroundhund som jagar med bra skall. söker ut i en omkrets på ett par hundra meter och kommer tillbaka för att kolla så att husse är med ungefär var 5e-10e minut. 
 
Hon släpper oftast  efter ett par hundra meter och kommer tillbaka men går på igen om jag följer efter. 
Det som jag uppskattar mest är att så länge drevdjuret buktar i närheten så hänger hon i men om det går rakt ur såten så släpper hon och kommer tillbaka till mej.

Att det går att kalla av henne från dreven är ett stort plus naturligtvis. 
Dessutom är hon helt underbar i hemmet, springer alltid lös här på gården utan att gå utanför tomtgränsen. 

En grisklöv är värt att kivas för :-)

En näve småtärnad kokt lever utspridd på gräsmattan får igång näsan omedelbart på valparna

Liten tur ut i skogen idag med, snart riktigt skogsvana ;-)

Första bilturen och skogspromenaden idag när de är 6 veckor, åtelplatsen undersöktes noggrant av valparna

                         

Lotta när hon var valp

 

Lite om Rasen Bluetick

De svenska uppfödarna på Korpklons kennel i Gränna har använt sina bluetick coonhound på älg, rådjur och vildsvin med framgång. Rasen sägs ha en mycket god näsa och har ett kraftfullt ylande skall.  Lotta utvecklades snabbt till en effektiv jakthund och inte minst när det gäller eftersök.