Mor Lotta är jaktlabbe/wachtel och pappan till valparna är en BluetickCoonhound/Jämthund  vilka har visat sig vara mycket duktiga på vildsvinsjakter, att jag valt att blanda in jaktlabbe/wachtel beror på två saker, för det första

så ville jag ha en hund som inte jagar över allt för stora områden och för det andra så är min tik mycket bra allroundhund som jagar med bra skall. söker ut i en omkrets på ett par hundra meter och kommer tillbaka för att kolla så att husse är med ungefär var 5e-10e minut. 
 
Hon släpper oftast  efter ett par hundra meter och kommer tillbaka men går på igen om jag följer efter. 
Det som jag uppskattar mest är att så länge drevdjuret buktar i närheten så hänger hon i men om det går rakt ur såten så släpper hon och kommer tillbaka till mej.

 Att det går att kalla av henne från dreven är ett stort plus naturligtvis.
Dessutom är hon helt underbar i hemmet, springer alltid lös här på gården utan att gå utanför tomtgränsen.                 

Lotta när hon var valp

 

Lite om Rasen Bluetick

De svenska uppfödarna på Korpklons kennel i Gränna har använt sina bluetick coonhound på älg, rådjur och vildsvin med framgång. Rasen sägs ha en mycket god näsa och har ett kraftfullt ylande skall.  http://www.jagareforbundet.se/svenskjakt/Startsida/Nyheter/2010/05/Nya-jakthundsraser-till-Sverige/

Lotta utvecklades snabbt till en effektiv jakthund och inte minst när det gäller eftersök.

Tessan har fåt heta Kitty istället hos sin nya familj.

Hon har hittills gjort ett par fina eftersök på rådjur varav ett var skadskjutit, det blev ståndskall tills skytten kom för nära och djuret gick iväg men det var såpass försvagad så att det gick att komma ifatt det .

Hon släpptes även på en skadskjuten årsgris som gick upp framför henne mot (Kp) skytt som satte stopp för vidare lidande.

Skallade och luggade grisen med viss försiktighet, blir bra om det fortsätter så :-) 20101214